Ako vybrať french press

French press je sklenená kanvička s filtrom, v ktorej sa oddeľuje usadenina od nápoja. Ide o obľúbenú a jednu z najlacnejších alternatív prípravy kávy. Chcete chutnú kávu bez zložitých príprav? Potom je french press práve pre vás.

Výhody

Rýchly a jednoduchý spôsob prípravy kávy
Jemná až krémovitá chuť bez pripálenia
Jednoduchá údržba
Nízka cena

Nevýhody

Je nuté mať správne zomletú kávu

French press

Pre milovníkov jemnej kávy
Jednoduchá a rýchla príprava kávy
Nízka cena prístroja

Najčastejšie otázky pri výbere french pressu

Ako sa pripravuje káva vo french presse?

Príprava je veľmi jednoduchá. Nalejte horúcu vodu s teplotou okolo 96 ºC na hrubo namletú kávu, premiešajte a nechajte lúhovať počas 3 – 4 minút. Je dôležité spomenúť, že kávu je potrebné ihneď servírovať. Po procese lúhovania pomaly stlačte piest dole, tým zbavíte kávu usadeniny. Môžete podávať.

Pre koho je určený french press?

Pre tých, ktorí majú radi jemnejšiu kávu a radšej jednoduchú prípravu, než zložitý proces. French press je tiež ideálny aj v prípade, že nechcete míňať peniaze za drahšie kávovary.

Prečo si vybrať french press?

Pretože piest na rozdiel od filtračného papiera nezachytáva kávové oleje, čím výsledná káva nestráca chuť. Na rozdiel od moka kanvičky tiež netrpí neduhom trochu spálenej chuti. Nezanedbateľným dôvodom je okrem jednoduchej prípravy nízka cena a pomerne malé rozmery.

Dôležité parametre

Objem

French press môžete kúpiť v objeme 300 ml až 1 liter, na jednu šálku pritom pripadá asi 100 – 150 ml kávy.
300 – 600 ml – pre 2 až 4 osoby
800 – 1 000 ml – pre 5 až 7 osob

Materiál

Pri výrobe french pressov sa používa sklo, antikoro alebo plast. Výhodou sklenenej nádoby je dobrý prehľad o množstvo kávy, antikorové varianty sú vhodné na cesty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Anti-Spam Quiz: